Специално за NOVINITE.BG: Туристическият бранш предлага Бранимир Ботев за шеф на туризма

Специално за NOVINITE.BG: Туристическият бранш предлага Бранимир Ботев за шеф на туризма
Туристическият бранш се обедини около кандидатурата на Бранимир Ботев за шеф на туризма. Снимка: marica.bg
A A+ A++ A

Туристическият бранш в лицето на 30 организации и най-сериозните туристически компании безпрецедентно се обедини около кандидатурата на Бранимир Ботев за зам.-министър на икономиката и енергетиката, с ресор туризъм.

Това научи NOVINITE.BG ексклузивно от няколко независещи един от друг източника от бранша в понеделник.

След проведената среща на бранша с премиера Пламен Орешарски на 4 юли, стана ясно, че министър-председателят прави реверанс към представителите на туризма и приема предложения за поста зам.-министър на икономиката и енергетиката, с ресор туризъм.

Браншовите организации поеха ангажимента да предложат единна кандидатура до понеделник (8 юли), 16 часа. Те се обединиха около една кауза, не само кандидатура, в лицето на Бранимир Ботев.

Според тях, Ботев има нужните образование и опит, които биха гарантирали в качеството на ръководител на структурата на туризма да постига целите на туристическата индустрия.

Бранимир Ботев е председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки. Бил е директор на Института по маркетинг, на френско-българския междуправителствен център за управление и маркетинг МАРКОМ и секретар на Съвета по администрация при правителството на Иван Костов. Той е и първият наш представител в Института по публична администрация към ЕС в Маастрихт. Член е на УС на CEPS в Брюксел - централата на алкохолната индустрия на Европа.

#Бранимир Ботев #Пламен Орешарски #туризъм #министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници