Тютюнопроизводители заплашват да блокират границите

Тютюнопроизводители заплашват да блокират границите
Ако останат без евросубсидии, тютюнопроизводителите заплашват да блокират основни пътни артерии и границите. Снимка: www.portal-silistra.eu
A A+ A++ A

Тютюнопроизводители от Гоцеделчевско се стягат за протести и блокиране на граници, ако останат без евросубсидии. За това алармира председателят на Сдружението на производителите на ориенталски тютюн в България Армен Мименов, който е кмет на община Сатовча.


България е единствената страна, която не е успяла да защити интересите на 200 000 души, заети в отрасъла, и през следващия програмен период 2014 – 2020 г. производителите на тютюн няма да получават европейско подпомагане.


„Въпросният списък със земеделски култури минава за одобрение през Европейския парламент, Европейската комисия и Съвета на министрите. Проблемът е, че в него не е включен тютюнът. Хората в региона са в паника, без тези средства те ще работят като роби на нивите, няма да получават адекватни доходи за труда си“, заяви Мименов.


Кметът поиска да се потърси отговорност от виновните за пропуска и за липсата на защита на българските тютюнопроизводители.


„Блокираме границите, ако останем без европейски субсидии. Ще им се види тясна страната ни на българските политици“, заяви Иван Сабахлъков, тютюнопроизводител от Хаджидимово.


#Иван Сабахлъков #Хаджидимово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници