Орешарски кани британски експерти да помагат за регулаторните режими

Орешарски кани британски експерти да помагат за регулаторните режими
Регулаторните режими бяха сред основните теми на срещата на министър-председателя Пламен Орешарски с министъра по европейските въпроси на Обединеното кралство Дейвид Лидингтън. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Регулаторните режими бяха сред основните теми на срещата на министър-председателя Пламен Орешарски с министъра по европейските въпроси на Обединеното кралство Дейвид Лидингтън, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Орешарски отбеляза, че би се радвал Великобритания да сподели своя опит по отношение на регулациите и на дерегулациите, като изтъкна, че един от най- активните говорители по темата на заседанието на Европейския съвет е бил именно британският премиер Дейвид Камерън.

"Бихме се радвали да получим техническа помощ от ваша страна", обърна се Пламен Орешарски към британския министър.

Дейвид Лидингтън приветства идеята двете страни да работят заедно по темата и експерти от България и Великобритания да обменят опит.

Премиерът Орешарски запозна министъра по европейските въпроси на Великобритания с по- важните приоритети на правителството за нормализиране на управлението на държавата, както и с предприетите мерки в икономиката.

"Фокусираме се върху мерки за борба срещу безработицата, подобряването на достъпа на фирмите до финансиране и облекчаване на административната тежест върху бизнеса", изтъкна Орешарски.

#Пламен Орешарски #Дейвид Лидингтън #Орешарски #Дейвид Камерън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници