Ангел Найденов: Отговорността за използването на военни самолети за други цели е политическа

Ангел Найденов: Отговорността за използването на военни самолети за други цели е политическа
В никакъв случай това не може да бъде прехвърлено като отговорност на военнослужещите, най-малко пък на екипажите. Тук въпросът опира до политическата отговорност и на министър-председателя, и на министъра, каза Ангел Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Отговорността за нарушенията при използването на военни самолети и хеликоптери за други цели е политическа, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов, цитиран от БНР.

Той е сред подателите на сигнала, че военни летателни средства са използвани неправомерно при предишното правителство.

„Това не е новина, която ме радва, нито новина, която да ме кара да злорадствам. Имах вече възможност да кажа, че аз не намерих нито един нормативен документ, който да позволява полети с протоколна цел, при които се ползват въздухоплавателни средства - хеликоптери или самолети, за да се прелети от столицата до едно или друго населено място“, каза Найденов.

„В никакъв случай това не може да бъде прехвърлено според мен като отговорност на военнослужещите, най-малко пък на екипажите. Тук въпросът опира до политическата отговорност и на министър-председателя, и на министъра“, смята Найденов.

От прокуратурата обявиха по-рано, че разследват извършените полети в страната и чужбина с въздухоплавателните средства на „Авиоотряд 28“ и използването на военни самолети на Българската армия не за целите на въоръжените сили.

#Ангел Найденов #"Авиоотряд 28"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници