Система за наблюдение следи българските превозвачи в Турция

Система за наблюдение следи българските превозвачи в Турция
Няма да позволим по никакъв начин да бъде уронван авторитетът на българските превозвачи, коментира Данаил Папазов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От 20 дни действа наблюдателна система, която следи българските транспортни услуги и превозвачи на турска територия. В допълнение, за превозвачите има телефонна линия, за „информация при най-малкото нарушение“, съобщава „Дневник“.

Това са част от мерките на транспортното ни министерство, за да разреши проблемите и дискриминационните практики между българските превозвачи и турската митница, които зачестиха тази пролет.

Откакто действа системата за наблюдение, на територията на южната ни съседка са били задържани два български автомобила на една и съща фирма за нарушения на международната регулация СЕМТ.

„Единият автомобил е задържан за товар, който е за Австрия, а в СЕМТ разрешителното е имало забрана за Австрия. Вторият проблем е за това, че автомобилът е бил с товар за Мароко и Тунис, които не са членове на СЕМТ, но със съдействие на нашите експерти от „Автомобилна администрация“, автомобилите бяха пуснати“, обясни министър Данаил Папазов.

Той коментира, че в двата случая вината е от наша страна и правилно са били спрени.

„Няма да позволим по никакъв начин да бъде уронван авторитетът на българските превозвачи“, коментира Папазов по повод дискриминационните практики от турска страна като цяло и увери, че министерството е преприело много мерки - например е разпратило официални писма до различни турски и международни институции, които имат отношение.

#Данаил Папазов #Турция #превозвачи #Папазов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите