Посланик Джонатан Алън: Българската съдебна система е проблем за инвеститорите

Посланик Джонатан Алън: Българската съдебна система е проблем за инвеститорите
Посланик Джонатан Алън. Снимка: Посолство на Великобритания
A A+ A++ A

Българската съдебна система е един от големите проблеми за потенциалните инвеститори в страната ви. Това заяви във Варна посланикът на Великобритания в България Джонатан Алън, предаде радио „Фокус“ - Варна. Посланик Алън посочи, че невинаги има бързо съдебно производство и че българският съд взема различни решения по едни и същи казуси.

„Преди да има решение, делата се проточват във времето на първа, втора или трета инстанция. Това струва време, нерви и пари, а инвеститорите се безпокоят от това“, подчерта Джонатан Алън. По отношение на новото българско правителство посланикът на Великобритания подчерта, че страната му е готова да работи с него.

„Срещал съм се с г-н Орешарски и с представители на ДПС по време на предизборната кампания. Тогава ясно заявих, че моите цели и целите на бъдещото правителство са еднакви – просперитет, високи нива на търговия, доволни и щастливи британски туристи в България. Важни са действията против корупцията и организираната престъпност, а това са и целите на българското правителство“, посочи още Джонатан Алън.

Той беше категоричен, че британските инвеститори са доволни от бизнес средата в България и повечето от тях разширяват бизнеса си тук. По отношение на газовите сондажи до нос Галата посланикът посочи, че фирмата изпълнител ще направи анализ на постигнатото до сега и ще реши дали ще продължи проучванията в района.

#Джонатан Алън #посланик #Великобритания #съдебна система #инвеститори #правителство #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници