Владимир Чуков: В Близкия изток внимателно наблюдават събитията в Турция

Владимир Чуков: В Близкия изток внимателно наблюдават събитията в Турция
В Близкия изток изключително внимателно наблюдават събитията в Турция. Това казва в интервю за Агенция „Фокус“ арабистът проф. Владимир Чуков. Снимка: Google
A A+ A++ A

В Близкия изток изключително внимателно наблюдават събитията в Турция. Това казва в интервю за Агенция „Фокус“ арабистът проф. Владимир Чуков.

„Първо в Дамаск, Сирия, започнаха да използват фрази, дискурса на Ердоган, който използва той спрямо Башар Асад - говорят за терористично поведение, за това, че Ердоган разрушава достиженията на турския народ.

„Това, което ме впечатли, е, че в Техеран следят с голяма загриженост и безпокойство какво става в Турция. След броени дни имаме президентски избори в Иран. Те гледат в Турция какво става и си правят някакви сметки или изпитват безпокойство, че това може да се случи и на тях. Много от арабските вестници излязоха със заглавия „Първата политическа загуба на Ердоган“.

Преди 2 години той беше политик Номер 1, най-популярният политик в Близкия изток. Сега вече той е изчерпал своята харизма“, казва още Чуков.

#Турция #Владимир Чуков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници