МВнР: В Братислава е обявено извънредно положение заради водите на Дунав

МВнР: В Братислава е обявено извънредно положение заради водите на Дунав
Нивото на Дунав в Братислава почти достигна 10 м.
A A+ A++ A

По информация на Посолството на Република България в Словакия метеорологичната обстановка в югозападната част на страната се влошава вследствие увеличения приток на реките Дунав и Морава, съобщиха от Външно министерство. В Братислава, където нивото на р. Дунав вече почти достига 10 м, е обявено извънредно положение. В кварталите Девин и Девинска нова вес има залети участъци и затворени улици.

Към момента не се съобщава за нанесени материални щети или жертви. Най-високата 3-та степен на опасност от наводнения е обявена за районите на Братислава, Девин,  Девинска нова вес и Висока при Мораве. Втора степен на опасност от наводнения е обявена за районите на Комарно, Габчиково, Медведьов и Щурово. Корабоплаването в целия словашки участък на Дунав е преустановено. Очаква се най-високото си ниво реката да достигне утре, 6 юни.

МВнР съветва пътуващите през Словакия да следят с повишено внимание актуалната метеорологична обстановка на страницата на Словашката хидро-метеорологична служба www.shmu.sk и да спазват стриктно указанията на местните власти.

При необходимост българските граждани могат да се обръщат за информация и съдействие към Посолството на Република България в Братислава. Посолство на Република България в Словашката република

Адрес: гр. Братислава, ул. „Кузманихо” №1

Тел.: +421 2 544 15 308

Дежурен телефон в извънработно време: +421 911 28 42 29

Консулска служба:  +421 2 544 35 971Факс: +421 2 544 12 404E-mail:

Embassy.Bratislava@mfa.bgWebsite: www.mfa.bg/embassies/slovakia

#Словакия #Братислава #извънредно положение #река Дунав #преливане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници