Има ли опасност яз. "Огоста" да прелее?

Има ли опасност яз. "Огоста" да прелее?

Уикипедия

A A+ A++ A

Поредна безсънна нощ. Водната стихия в страната обхвана още населени места в Северозападна България. Областните управители на областите Монтана и Враца са в готовност да евакуират жителите на врачанското село Хайредин и град Бойчиновци, селата Портитовци, Ерден, Кобиляк и Лечево, и ниските части на селата Мърчево, Владимирово и Грошмин, Монтанско, предаде NOVA.

В село Портитовци хората разказаха, че към момента няма опасност за къщите в населеното място от повишеното ниво на река Огоста. „Имаше една къща в края на селото, кметът създаде организация да бъде защитена с чували пясък и баластра. Спрямо събота нивото на реката е леко спаднало”, посочи един от местните жители. Той заяви, че село Владимирово, което е по поречието на реката е залято.

„Ситуацията с язовир „Огоста” е нормална. Продължават да се изпускат количествата, които са предвидени от колегите от „Напоителни системи”, които са оператор на съоръжението. До късно снощи нивото на язовира беше на 4 метра до преливане през преливника, което ни накара да заключим, че няма да има такова”. Това заяви в ефира на „Събуди се” главен комисар Александър Джартов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

#Огоста #наводнения #преливане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници