Отвориха ценовите оферти за супервизия на Централна гара

Отвориха ценовите оферти за супервизия на Централна гара
В 10.00 часа, в сградата ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура" комисията за разглеждане, оценка и класиране на офертите отвори и оповести ценовите оферти на допуснатите участници в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предм
A A+ A++ A

В 10.00 часа, в сградата ДП Национална компания „Железопътна инфраструктура" комисията за разглеждане, оценка и класиране на офертите отвори и оповести ценовите оферти на допуснатите участници в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Оценка на съответствието и строителен надзор за проект „Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара София".

Допуснатите участници и техните оферти, по реда на подаване на документите за участие в процедурата, са както следва, по информация на "Стандарт":

1. Обединение „ИКАР-ПЪТКОНСУЛТ-САРАТ" o Техническа оценка: 20 точки o Предложена цена: 1 595 400,00 лева без ДДС и без непредвидени разходи*

2. Обединение „ТРТ" o Техническа оценка: 20 точки o Предложена цена: 1 045 000,00 лева без ДДС и без непредвидени разходи*

Рехабилитацията на гаров комплекс Централна гара София се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР), чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013. * Непредвидените разходи са в размер на 10 % Първата сграда на гара София е построена през 1888 г. и за времето си е най-голямото съоръжение от подобен вид на Балканския полуостров.

През 1964–1971 г. е изработен проект за нова гара и в периода 1972–1974 г. е построено сегашното приемно здание. Вследствие на 36-годишната експлоатация без саниране и основни ремонти, както и огромния пътникопоток, преминаващ ежедневно през приемното здание, отделните строителни елементи на сградата са силно амортизирани.

Дограмата е остаряла, от покрива прониква дъждовна вода, нарушена е хидроизолацията под коловозите и в тунела има течове по тавана и други, което води до значителни енергийни загуби. През последните години са правени само частични ремонти за отстраняване на неизправности или за изпълнение на някои съвременни изисквания, като например монтиране на ескалатори и асансьори за осигуряване на достъпна среда за лица с намалена подвижност, като същевременно са изградени комуникационен център и чакалня.

#Централна гара #оферти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници