Българските превозвачи ще настояват за реципрочни мерки спрямо турските

Българските превозвачи ще настояват за реципрочни мерки спрямо турските
Според инж. Русев, в основата на отношението към българските превозвачи от турска страна стои това, че изземват товарите на турските.
A A+ A++ A

Превозвачите ще настояват за реципрочни мерки спрямо турските камиони в България след отказа на бранша в Турция да се спазват международните договорености, по които Турция е страна, каза пред „Фокус“ инж. Койчо Русев, председателят на Управителния съвет на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ).

„Няма друг начин, макар че това не са законни неща. След като те глобяват за фактури, трябва и нашите да ги глобяват за това, че нямат фактури. Не трябва да ги пускат да преминават, трябва да им искат разрешително за преминаване, да им искат разрешително за трета страна, да изискват спазването на режима за движението на автомобилите и почивка на екипажите, защото голяма част от катастрофите стават в резултат на неспазване на тези изисквания“, коментира инж. Русев.

„Ние сме за това – всеки, който не си изпълнява задълженията, да бъде санкциониран и да не защитаваме тези, които не работят съгласно изискванията“, добави още той.

Според него в основата на отношението към българските превозвачи от турска страна стои това, че изземват товарите на турските.

„Много години работим с турците, но такова нещо, което правят в последно време, не се е случвало никога“, сподели инж. Койчо Русев.

„Има една версия, която и турските превозвачи споделят, че имат ново ръководство в тяхната асоциация, което обещало, че ще решава проблемите, за да бъде избрано. И си измисля такива варианти, предлага ги, заблуждава дори и съответните държавни органи и те предприемат мерки, които са в нарушение на международните нормативни документи“, коментира инж. Русев.

#български #турски #превозвачи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Акценти

Инбет Казино