Натоварен трафик по част от граничните ни пунктове

Натоварен трафик по част от граничните ни пунктове
A A+ A++ A

Трафикът е интензивен на някои гранични пунктове с Румъния и Турция на изход за товарни автомобили. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за движението по граничните пунктове е към 06:00 ч.

На границата с Румъния движението е интензивно на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин" и „Никопол" на изход за товарни автомобили.
Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Гърция.

Затруднено е преминаването през ГКПП „Кулата“/„Промахон“ поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една на изход. Ремонтните дейности на ГКПП „Промахон“ ще продължат до 16 април 2024 г.

Трафикът е нормален на всички останали гранични контролно-пропускателни пунктове. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия и Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През почивните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е интензивен на границата с Турция при ГКПП „Капитан Андреево" на изход за товарни автомобили.

#граничен пункт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници