Плевнелиев в САЩ: Българите не сме престъпници

Плевнелиев в САЩ: Българите не сме престъпници
Държавният глава обясни, че опитът му в бизнеса го е научил,че 70% от успеха се дължи на добра комуникация и на доверие и тук България има проблеми. Снимка: Президентството
A A+ A++ A

България не заслужава имиджа си по отношение на корупцията и престъпността, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава обясни, че опитът му в бизнеса го е научил,че 70% от успеха се дължи на добра комуникация и на доверие и тук България има проблеми.

Изявлението бе направено по време на форум във Вашингтон, посветен на трансатлантическата връзка.

"Европейски политици разчитат да повишат рейтингите си като говорят против българите и ги определят като заплаха за социалните им системи. Същевременно в тези държави живеят наши сънародници, които плащат данъци, осигуровки или такси за обучение, напомни президентът и отново подчерта, че страната ни трябва по-активно да показва успехите си", бе категоричен Плевнелиев, цитиран от "Дневник".

Според него, Европа трябва да бъде по-амбициозна в глобален план, защото сега е моментът за постигане на споразумение затърговия и инвестиции между Европейския съюз и САЩ, което ще открие нови икономически възможности, не само за всички страни поотделно, но и в глобален план.

"Българската нация е скромна и консервативна, постигнали сме всичко със собствени сили и никога не сме разчитали някой да ни помага. Знаем проблемите си, не ги крием и работим за тяхното решаване. Имаме ясни приоритети и знаем как да ги постигнем", посочи Плевнелиев пред участниците във форума.

#Росен Плевнелиев #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Инбет Казино