Плевнелиев: Ще оценяваме посланиците за работата им с българските общности

Плевнелиев: Ще оценяваме посланиците за работата им с българските общности
Президентът Росен Плевнелиев е на официално посещение в Унгария по покана на унгарския си колега Янош Адер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Успехите на посолствата ни в чужбина ще бъдат оценявани според тяхната работа с българските общности зад граница, заяви президентът Росен Плевнелиев, който се срещна с българската общност в Унгария, предаде БГНЕС.

„Успехите на българската общност в Унгария трябва да бъдат пример за всички наши сънародници зад граница. Днес България и Унгария са не само стратегически партньори, а и приятели, и това до голяма степен се дължи на постигнатото от вас и от вашите предци“, каза Плевнелиев.

В срещата взеха участие представители на Българското републиканско самоуправление и на местните самоуправления, на Дружеството на българите в Унгария, на Българското културно-просветно сдружение и на Българското училище за роден език в унгарската столица, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Плевнелиев е на официално посещение в Будапеща. Във вторник той се срещна с колегата си Янош Адер, с когото се договориха  България и Унгария да търсят нова динамика в двустранното търговско-икономическо сътрудничество и в реализирането на проектите, които повишават енергийната сигурност на страните в Европа.

#Росен Плевнелиев #Унгария #българска общност #Янош Адер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници