Меркел: Търпението към Кипър има граници

Меркел: Търпението към Кипър има граници
Канцлерката е заявила отказа си кипърските пенсионни фондове да участват в спасителния план за страната, както планираха властите на островната държава. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че търпението на европейските страни по повод спасителния план за Кипър има граници, съобщиха депутати от управляващата коалиция.

Канцлерът предупреди Кипър, че „не трябва да се злоупотребява с търпението на партньорите от еврозоната“ на среща с парламентарната група на либералите от Свободната демократическа партия, съобщи един от участниците в срещата, предава БГНЕС.

Меркел разкритикувала Никозия, че „не е комуникирала с Тройката от няколко дни“, каза друг участник в срещата в Бундестага, която беше закрита за медии.

Канцлерът е заявила отказа си кипърските пенсионни фондове да участват в спасителния план за страната, както планираха властите на островната държава.

ЕС в никакъв случай не трябва да се отказва от принципите си, допълнила Меркел.

Думите й бяха потвърдени и от други източници на нейната консервативна партия, цитирани от ДПА.

Германският външен министър Гидо Вестервеле изрази от своя страна „голямото си безпокойство“ от положението в Кипър, което води до „парализиране на решенията на ЕС, а това не се харесва на никого“.

#Ангела Меркел #Кипър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници