Барак Обама: Ядрен Иран би бил неудържима заплаха

Барак Обама: Ядрен Иран би бил неудържима заплаха
Обама обяви, че остава привърженик на идеята за дипломатическо решение на спора, но бе категоричен, че времето на Техеран изтича. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Барак Обама предупреди, че въоръжен с ядрени технологии, Иран би бил невъзможен за спиране и заплаха за цялото човечество, което прави военните удари един от възможните варианти за разрешаване на въпроса.

Обама обяви, че остава привърженик на идеята за дипломатическо решение на спора, но бе категоричен, че времето на Техеран изтича, съобщава БГНЕС.

„Направих позицията на САЩ ясна – Ислямската република не трябва да получава ядрено оръжие. Това не е заплаха, която би могла да бъде удържана“, каза американският държавен глава в Йерусалим.

Обама обърна внимание и на сирийския конфликт, като призова Башар ал Асад да предаде властта в ръцете на народа, за да започне „бъдещето на страната му“.

„Америка ще настоява още сирийският народ да бъде освободен от хватката на своя диктатор, който предпочита да убива народа си, вместо да се откаже от властта“, коментира той.

#САЩ #Иран #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници