Посланикът ни в Лондон: Атаките срещу българи са обидни

Посланикът ни в Лондон: Атаките срещу българи са обидни
Посланикът ни в Лондон Константин Димитров заяви, че българските имигранти са станали жертва на политическото говорене и на медиите на Острова. Снимка: google.bg
A A+ A++ A

Посланикът на България в Лондон заяви, че британските политици използват България като изкупителна жертва, а епитетите, слагани на българи, понякога са обидни и граничат с клеветата.

Според Константин Димитров българските имигранти са станали жертва на политическото говорене и на медиите на Острова, предава БГНЕС.

„Вътрешната политика понякога има нужда от външни изкупителни жертви. България традиционно се представя като разядена от организираната престъпност и корупцията страна във Великобритания“, отбелязва посланикът.

По повод опасенията на Великобритания, Германия и други страни от Шенген, че ще бъдат залети от имигранти, чиято цел ще бъдат единствено социалните помощи в по-богатите страни, Димитров заяви, че е „крайно недопустимо българите да бъдат описвани като потенциална заплаха за източване на социалноосигурителната система“.

#посланик #Лондон #България #Константин Димитров #българи #имигранти #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници