Все повече кувейтски туристи идват в България, обяви посланикът на Кувейт

Все повече кувейтски туристи идват в България, обяви посланикът на Кувейт
Снимка: Посолство на Кувейт в България
A A+ A++ A

България става все по-популярна дестинация за кувейтските туристи, според посланника на Държавата Кувейт в София Фейсал ал Адуани.

„Отношенията между България и Кувейт вървят към разширяване на сътрудничеството във всички области, като винаги се стремим това сътрудничество да е в интерес и на двете приятелски държави. Със сигурност икономическите ни отношения непрекъснато се развиват и пред тях има големи перспективи. Възможностите на икономиките на двете страни са големи и разнородни и ние винаги се стремим да постигнем все по-широко икономическо сътрудничество между двете страни, както икономическо, така и в областта на търговията, инвестициите и туризма“, каза в интервю за „Хоризонт“ посланникът на Държавата Кувейт у нас Фейсал ал Адуани. Той допълни, че Кувейт приветства българските фирми.

„Наскоро публикувахме обява в българската преса, в която отправихме покана към български фирми за участие в търг в Кувейт, като по този начин им дадохме възможност да стъпят на кувейтския пазар и специално в областта на изграждането на инфраструктурата. Освен това се забелязва и осезателен ръст на броя на кувейтските туристи и на кувейтските инвеститори в България.“

Кувейт се надява на бързо решение на сирийската криза и на стабилизирането на политическите процеси в Близкия изток. Египет има нужда от време, за да се стабилизира, уточни дипломатът. През такъв преходен период са преминали и редица страни от Източна Европа, допълни той.

#Кувейт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници