Борисов разказал на Меркел за събитията в България

Борисов разказал на Меркел за събитията в България
Борисов е разговарял по телефона с германския лидер днес, като я е запознал с мотивите си да депозира оставката на ръководеното от него правителство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът в оставка Бойко Борисов е информирал германския канцлер Ангела Меркел за политическата ситуация в България и за това как са се развили събитията през последните седмици, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Борисов е разговарял по телефона с германския лидер днес, като я е запознал с мотивите си да депозира оставката на ръководеното от него правителство, а именно - "да се запазят гражданският мир и стабилността на държавата и да не се допускат сблъсъци и дестабилизация".

"Ще направя всичко според възможностите си България да остане добър и предвидим европейски партньор и финансово стабилна страна", е заявил премиерът в оставка.

Той е благодарил на Меркел за приноса на страната ѝ "за взетото от Европейската комисия решение официално и окончателно да одобри цялата апликационна форма за изграждането на лотове 1,2 и 4 от магистрала "Струма" и проектиране на лот 3, за което България ще получи 550 млн.лв", става ясно още от съобщението.

"По време на разговора Ангела Меркел настоя да се информира за здравословното състояние на Бойко Борисов и му пожела бързо възстановяване от споходилите го здравословни проблеми", се казва още в съобщението.

#Ангела Меркел #Министерски съвет #България #Европейската комисия #магистрала "Струма" #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници