ДАНС: Експулсирани са четирима палестинци, били заплаха за сигурността

ДАНС: Експулсирани са четирима палестинци, били заплаха за сигурността
В съобщението на ДАНС не се споменава дали палестинците са експулсираните в по-рано в петък депутати от „Хамас“, но вероятно става въпрос за същите лица. Снимка: dariksnews.bg
A A+ A++ A

Четирима палестинци са експулсирани от България, се посочва в съобщение на пресцентъра на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

Палестинците са създавали сериозна заплаха за националната сигурност, се казва още в съобщението, цитирано от агенция „Фокус“.

От ДАНС не споменават дали палестинците са експулсираните по-рано в петък депутати от „Хамас“, но вероятно става въпрос за същите лица, тъй като обстоятелствата около влизането им в страната съвпадат, въпреки че според официалните съобщения палестинските депутати са били трима.

От ДАНС посочват, че на 13 февруари 2013 г. по покана на частно лице с визи за краткосрочно пребиваване на основание чл. 9а, ал. 2, т. 3, от Закона за чужденците в Република България (ЗЧРБ) в страната са влезли четирима палестинци без гражданство.

По време на престоя им в България е получена информация, даваща основание да се счита, че присъствието на четиримата чужденци в страната създава сериозна заплаха за националната сигурност, поради което на 14 февруари от председателя на ДАНС са им наложени принудителни административни мерки по чл. 42 от ЗЧРБ, се казва още в съобщението на агенцията.

В изпълнение на наложените мерки четиримата чужденци са напуснали страната на 15 февруари.

От ДАНС уточняват, че принудителните мерки нямат характера на санкция и че целта на мерките е превантивна.

#ДАНС #"Хамас" #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници