Новият посланик на Иран пристига в София до седмица

Новият посланик на Иран пристига в София до седмица
Новият посланик на Иран в София пристига най-късно в началото на следващата седмица, заяви министърът на външните работи Николай Младенов (на снимката). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новият посланик на Иран в София пристига най-късно в началото на следващата седмица, заяви министърът на външните работи Николай Младенов.

Той съобщи новината след среща с настоящия посланик Голамреза Багери, който вече е отпътувал от страната.

„Приключи мандатът на посланика. Той беше много сериозен и много симпатичен човек, който въпреки драматичните разлики, които ние имаме в нашите позиции по ключови въпроси не само на сигурността, а и на развитието на региона, който се намира между двете страни, той много достойно представяше позициите на своето правителство и ги защитаваше“, коментира Николай Младенов пред БНР.

За изтичането на мандата на Н. Пр. Голамреза Багери съобщи говорителят на МВнР Весела Чернева в неделя след спекулации за отзоваването му и намерението на Иран да свали нивото на дипломатическата си мисия в България.

За това съобщаваха израелски медии, изтъквайки като причина свързването на атентата в Бургас с военното крило на проиранската ливанска групировка „Хизбула“.

#Николай Младенов #министър на външните работи #МВнР #Иран #Голамреза Багери #посолство #„Хизбула"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници