Борисов вече се чул с Джон Кери, обсъдили визите и тероризма

Борисов вече се чул с Джон Кери, обсъдили визите и тероризма
Бойко Борисов отбелязал пред Джон Кери, че за българските граждани остава приоритетен въпросът за отпадане на визите за САЩ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът на България Бойко Борисов вече е обсъдил въпросът с отпадане на американските визи за български граждани и сътрудничеството в борбата с тероризма с новия държавен секретар на САЩ Джон Кери.

Двамата са дискутирали отношенията между България и САЩ в телефонен разговор в събота вечерта, съобщиха от правителствената пресслужба.

Джон Кери подчертал пред българския министър-председател стратегическото значение както на двустранното сътрудничеството, така и на съвместната работа между двете държави като съюзници в НАТО.

Бойко Борисов отбелязал, че за българските граждани остава приоритетен въпросът за отпадане на визите за САЩ.

Той благодари за оказаната от САЩ подкрепа по разследването на атентата в Сарафово. От своя страна Джон Кери още веднъж поздрави българската държава за високия професионализъм на разследването.

Бойко Борисов и Джон Кери коментирали доброто сътрудничество в сферата на борбата с тероризма и сигурността, както и възможностите за развитие на отношенията между страните във всички останали области, в които двете държави имат интерес - търговия, икономика и енергетика, образование.

#Бойко Борисов #премиер на България #Джон Кери #държавен секретар на САЩ #тероризъм #визи #САЩ #атентат #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Акценти

Инбет Казино