Журналист от „Файненшъл таймс” се извини за изказване, че Израел е подкупил България да обвини „Хизбула”

Журналист от  „Файненшъл таймс” се извини за изказване, че Израел е подкупил България да обвини „Хизбула”
Взривеният на Летище Бургас автобус. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кореспондентът на в. „Файненшъл таймс” Борзу Дарагаи се извини за изказването си, че Израел е подкупил България да обвини „Хизбула” за атентата на летище "Сарафово" в Бургас през 2012 г., съобщи информационният портал „Джуиш прес”.

„Искрено съжалявам за това, което написах  в „Туитър” в петък за Израел и България”, заяви Дарагаи, който е кореспондент на намиращия се в Лондон вестник за Близкия Изток и Северна Африка.

Дарагаи написа в своя профил в „Туитър”: „Не се съмнявам, че „Хизбула”/Иран може да стои зад бомбата в Бургас, но също така мисля, че Израел може да е платил на София да каже всичко”.

Изказването на журналиста предизвика острата реакция на израелската организация „Онест Рипортинг”.

„Позорно е за някой, който нарича себе си журналист, да се занимава с второкласни конспирации” , коментира организацията, която играе ролята на медиен наблюдател.

След заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност във вторник вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че съществува „обосновано предположение" за връзка на двама от тримата атентатори от Бургас с военното крило на „Хизбула".

#"Хизбула" #атентат #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници