Израелският посланик: България трябва да се гордее с позицията си

Израелският посланик: България трябва да се гордее с позицията си
Ако ние в Израел се страхувахме от подобен тип позиции, ние вече нямаше да съществуваме, заяви Шаул Камиса Раз. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България излезе напред и каза истината. С това си действие по много смел и категоричен начин постъпва в редиците на просветлените държави, заяви израелският посланик в България Шаул Камиса Раз.

„България показва, че е достойна за уважение и доверие. Крачката е в тази посока, а можеше да не е така и да не дава Господ, крачката можеше да е в по-тъмни места. Това е повод отново да поздравя българското правителство и да го поздравя за ясната, целеустремена и твърда позиция, която беше изразена по много открит начин“, заяви израелският дипломат пред Би Ти Ви.

Изявлението е по повод факта, че във вторник България официално обвини ливанската групировка „Хизбула“ за атентата на летището в Бургас, при който загинаха петима израелски и един български гражданин.

Шаул Камиса Раз уточни, че различни организации и фактори извън България са се постарали да оказват натиск върху България да не излиза с тази позиция.

„Всъщност резултатите от разследването, както бяха споделени от българското правителство, много точно повтарят изводите на Израел и на израелския министър-председател броени часове след атентата в Бургас, когато той каза че „Хизбулла“ стои зад тази атака и спомена Иран като най-неуморимата сила, която организира и осъществява такива атаки по целия свят.

Нашите очаквания са лидерите по света и на европейските държави да разберат и разпознаят заплахата от „Хизбула“. Ясно да разберат, че не става въпрос за благотворителна организация, а става въпрос за една терористична организация, която организира атентати и нападения по целия свят“, бе категоричен посланикът.

Според израелския посланик България не трябва да се притеснява от заемането на тази позиция. С нея тя се изправя гордо пред света. Трябва да стане ясно, че пред тероризма не трябва да се отстъпва.

„Ако ние в Израел се страхувахме от подобен тип позиции, ние вече нямаше да съществуваме“, допълни той.

#Шаул Камиса Раз #"Хизбула" #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници