Атаката срещу Доган ще засили безпокойството в Европа, пишат британски медии

Атаката срещу Доган ще засили безпокойството в Европа, пишат британски медии
Атаката срещу лидера на ДПС Ахмед Доган ще засили безпокойството в Европа относно прилагането на закона в България, коментира британският политик сър Греъм Уотсън. Снимка: aldeparty.eu
A A+ A++ A

Атаката срещу лидера на ДПС Ахмед Доган ще засили безпокойството в Европа относно прилагането на закона в България, коментира британският политик сър Греъм Уотсън.

Председателят на партията на европейските либерали и демократи разказал пред вестник „Дейли Мейл" случката, на която станал свидетел по време на Осмата национална конференция на ДПС в София на 19 януари.

Уотсън чул шракването на спусъка, когато въоръженият Октай Енимехмедов се прицелил в българския политик Ахмед Доган, пише британският вестик, цитиран от БГНЕС.

Оръжието засякло и нападателят натиснал спусъка отново. Смята се, че след втория неуспешен опит да се произведе изстрел, Ахмед Доган колабирал от шока, информира още авторитетното издание.

„Охранителите успели да вземат надмощие над нападателя и някои разярени делегати го ритали на земята, докато бил отведен от полицията," разказва сър Греъм Уотсън. По думите му, нападателят е профучал около него 15 минути след старта на конференцията.

„Помислих си - мили боже, задава се проблем. Той извади оръжие, допря го до главата на лидера и натисна спусъка. Бяхме толкова близо, че можехме да чуем прищракването, но пистолетът не гръмна. Той натисна спусъка отново и лидерът падна на земята. Помислих, че го е застрелял," посочва Греъм Уотсън.

„Български опозиционен политик се измъкна на косъм при опит за убийство по време на своята излъчвана на живо реч, когато мъж нахлу на сцената и насочи оръжие към неговата глава. Ахмед Доган, лидерът на Движението за права и свободи, което представлява турското малцинство в България, се измъкна невредим, след като провалилият се убиец беше съборен на земята от охраната по време на партиен конгрес в столицата София," пише и британският вестник „Гардиън" в неделя.

#ДПС #Ахмед Доган #Греъм Уотсън #вестник „Гардиън" #вестник „Дейли мейл"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници