Куршумът срещу „големия Доган” е куршум срещу всички турци, смята Ердоган Сарач

Куршумът срещу „големия Доган” е куршум срещу всички турци, смята Ердоган Сарач
Лидерът на македонските турци Ердоган Сарач порица опита на 25-годишния Октай Енимехмедов да стреля два пъти срещу лидера на ДПС. Снимка: скрийншот, Канал 3
A A+ A++ A

Куршумът срещу „големия лидер Ахмед Доган" е куршум срещу всички турци, заяви в словото си на Осмата национална конференция на ДПС Ердоган Сарач, председател на Движение за национално единство на турците в Македония.

Той порица опита на 25-годишния Октай Енимехмедов да стреля два пъти срещу лидера на ДПС, но не отчете факта, че в опита за покушение беше използван газов пистолет, който не стреля с куршуми.

„Този куршум, който е насочен срещу големия лидер Ахмед Доган, смятаме, че е срещу всички турци," подчерта Ердоган Сарач.

Той определи инцидента като нападение срещу „единството, демокрацията и благосъстоянието".

„Човекът е направил някакъв опит, но силите, които стоят зад него, трябва да знаят, че не могат да забранят идеите на ДПС. Ние сме за законността, признаваме правовата държава," каза още лидерът на македонските турци.

„Преди всичко искам да поднеса поздравления от турците в Македония. Искаме тази конференция да донесе положителни резултати не само за България, но и за цяла Европа," добави Ердоган Сарач. 

„Ахмед Доган мина през много тежки пътища, но успя да открие един много хубав и верен път. Доган е пример не само за българските турци, но за много държави в целия свят," добави гостът.

#ДПС #Ахмед Доган #Октай Енимехмедов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници