България представя биопродуктите си на изложението „Зелена седмица“ в Берлин

България представя биопродуктите си на изложението „Зелена седмица“ в Берлин
Министърът на земеделието Мирослав Найденов за втора поредна година ще открие българския щанд на изложението „Зелена седмица“ в Берлин. Снимка: МЗХ, архив
A A+ A++ A

Биопродуктите ще бъдат акцент на българския щанд на изложението „Зелена седмица“ 2013 в германската столица Берлин.

Щандът на най-представителното световно изложение за продукти на хранителната промишленост, земеделието, горското стопанство и градинарството ще бъде открит от земеделския министър Мирослав Найденов.

Очаква се павилионът на България да бъде посетен и от федералния министър на храните, земеделието и защита на потребителите на Германия Илзе Айгнер, съобщиха от МЗХ.

За втора поредна година акцентът в българското участие на изложението ще бъде насочен към биопроизводството и биопродуктите. В биосекцията на българския щанд посетителите ще могат да се запознаят с продуктите на Асоциацията на биопроизводителите в България.

Те ще се представят с консервирана печена белена капия, лютеница, пукани люти чушлета, пшеница, брашно, трици, слънчогледово олио, винен оцет, биологично вино, биологичен сок от арония, сладка.

Българските производители ще предложат още и традиционни продукти, като бяло саламурено сирене, вино, месни колбаси, розови продукти, мед и пчелни продукти.

Щандът тази година е разположен на централно място, с площ от 140 кв. м. Изложението ще отвори врати от 18 до 27 януари 2013 г., като традиционно се посещава от над 900 000 души.

#министър на земеделието #Мирослав Найденов #Германия #Берлин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници