Дянков да даде на пенсионерите следколедни добавки, настоява Станишев

Дянков да даде на пенсионерите следколедни добавки, настоява Станишев
Имаше големи бонуси за администрацията на високо политическо ниво, но нямаше за тези, които най се нуждаеха, подчерта Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Финансовият министър Симеон Дянков да даде на пенсионерите следколедни добавки, препоръча лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той обвини вицепремиера Симеон Дянков в „лъжа на институционално ниво“ заради нераздадените коледни добавки към пенсиите, които обещавал два месеца преди празниците.

„Имаше големи бонуси за администрацията на високо политическо ниво, но нямаше за тези, които най се нуждаеха“, подчерта Сергей Станишев пред Нова телевизия.

В края на годината Симеон Дянков оправда липсата на добавки към пенсиите с неизплатени от Брюксел пари по европейски програми. В четвъртък Европейската комисия опроверга това твърдение с официално съобщение.

Финансовият министър обаче обясни, че финансирането по европейски проекти се плаща първо от държавния бюджет, а след това парите се възстановяват от ЕК, което не се е случило в рамките на 2012 г.

„След като ЕК е превела пари близо 800 млн. лв., Дянков сега следколедни бонуси да даде на пенсионерите. Ако се грижат за бъдещето на държавата, нека увеличат парите за майките, които отглеждат деца“, препоръча Сергей Станишев.

Той изтъкна, че левицата е включила тези предложения в предложения от опозицията алтернативен бюджет.

„Всеки, който е недоволен, е лош - лекарите са убийци, фермерите карат бентлита. Всеки, който проявява недоволство, е демонизиран от това правителство“, посочи още Сергей Станишев.

#Сергей Станишев #председател на БСП #коледни добавки #пенсии #Симеон Дянков #Министър на финансите #ЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници