Връх Мусала осъмна с минус 24 градуса

Връх Мусала осъмна с минус 24 градуса
A A+ A++ A

Въпреки ниските температури няма измерени отрицателни температурни рекорди за 8 януари тази година, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Най-студено във вторник сутринта беше в планините – на връх Мусала са отчетени минус 24 градуса, на Рожен – минус 16, на Ботев – минус 21, на Черни връх – минус 20 градуса, на Мургаш – минус 16.

Синоптиците посочват, че облачността във вторник ще се разсее над по-голямата част от страната и ще намалее до предимно слънчево време.

Все още със значителна облачност и на места със слаби превалявания от сняг ще се задържи времето в Източна България, но и там снеговалежите ще са в процес на спиране.

Ще духа слаб до умерен северозападен, в Източна България – северен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°. Максималните температури ще бъдат между минус 4° и плюс 1°.

В планините ще бъде студено – през деня максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат около минус 10°, на 2000 метра – около минус 15°.

Облачността ще се разкъса и в масивите от западната и централната част от страната ще намалее до предимно слънчево време.

Повече ще бъдат облаците над Източна Стара планина и Странджа, където ще има и слаби снеговалежи, но и те ще бъдат в процес на спиране. Ще продължи да духа силен северен вятър.

По Черноморието ще се задържи предимно облачно и на места ще превалява слаб сняг, но валежите ще са в процес на спиране. Ще се задържи ветровито с умерен и временно силен север-северозападен вятър.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Мусала #Рожен #Ботев #Черни връх #Мургаш #Източна България #Стара планина #Странджа #Черноморието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници