„Атака” иска извинение от САЩ за бомбардировките над София от 1944 г.

„Атака” иска извинение от САЩ за бомбардировките над София от 1944 г.
Лидерът на партията Волен Сидеров подчерта, че друго искане на „Атака” е премахването на паметника на американските летци в София. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Митинг пред американското посолство по повод годишнината от бомбардировките над София през 1944 г. организират на 10 януари от крайнодясната партия „Атака“.

Националистите настояват за извинение от американците, както и за материално обезщетяване на наследници на ранените и загиналите при бомбардировката, предаде Дарик.

Лидерът на партията Волен Сидеров пък подчерта, че друго искане на „Атака“ е премахването на паметника на американските летци в София.

Той уточни, че причината за тази инициатива е, че бомбардировките от страна на САЩ са били „умишлено насочени към избиване на мирно население“.

От „Атака“ съобщиха, че са внесли в Столична община доклад за поставяне на мемориална плоча в памет на 4200-те български жертви.

Националистите призовават всички наследници и близки на загинали и ранени по време на бомбардировките да се свържат с партията, за да им съдейства юридически за исковете към американската страна.

#Атака #Волен Сидеров #бомбардировки #САЩ #София #Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници