Русия потвърди: „Бургас–Александруполис“ без България

Русия потвърди: „Бургас–Александруполис“ без България
Министерството на външните работи на Русия потвърди, че е получено официално съобщение от България за отказа на страната от проекта за петролопровода „Бургас-Александруполис“. Карта: БНР
A A+ A++ A

Министерството на външните работи на Русия потвърди, че е получено официално съобщение от България за отказа на страната от проекта за петролопровода „Бургас-Александруполис“.

„В министерството на външните работи е получено официално съобщение от българската страна за намерението й да се откаже от междуправителственото споразумение с Русия и Гърция за сътрудничество при изграждането и експлоатацията на петролопровода „Бургас-Александруполис“ от 15 март 2007 година“, гласи прессъобщение на външното министерство в Москва, предаде агенция „Интерфакс“, цитирана от „Фокус“.

Финансовият министър на България Симеон Дянков наскоро заяви, че правителството е решило да се откаже от проекта, тъй като той не може да бъде реализиран въз основа на финансовите условия в споразумението от 2007 година.

България предлага на Русия и Гърция тристранното споразумение за петролопровода да бъде прекратено по взаимно съгласие. В противен случай България ще се оттегли едностранно след 12 месеца.

#оттегляне #петролопровод #България #Симеон Дянков #финансов министър #„Бургас-Александруполис“ #Русия #Министерството на външните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници