10 български моряци заложници на кораб в Пакистан без храна и вода

10 български моряци заложници на кораб в Пакистан без храна и вода
Корабът, плаващ под флага на Маршалските острови, е пуснал котва край бреговете на Карачи, съобщиха oт Министерството на външните работи. Снимка: fleetmon.com
A A+ A++ A

10 български моряци са блокирани в Пакистан без храна и вода като заложници в спор между стар и нов собственик на плавателния съд.

Корабът, плаващ под флага на Маршалските острови, е пуснал котва край бреговете на Карачи, съобщиха oт Министерството на външните работи.

В екипажа освен българите, има и 12 украински моряци. Агент на бургаските моряци е фирма „Ви Шипс" - България, с офис в Бургас. 

От МВнР заявиха пред бТВ, че проверяват случая. Уведомено е посолството в Исламабад, което вече работи по казуса. 

Носът на кораба е отрязан за скрап, докато екипажът е на борда му. За това са съобщили притеснени моряците чрез SMS-и на своите близки с молба да потърсят помощ чрез медиите, предаде БНР.

В следобедните часове една от съпругите на бургаски моряк, който е от два месеца на кораба, собственост на руска фирма, получила съобщение на мобилния си телефон, в което пише: „Продавач и купувач не са се разбрали за цената и ние стоим като заложници". 

Жената разказа казуса пред Нова телевизия, но не пожела да покаже лицето си.

„Съпругът ми ми написа, че корабът е изкаран на плажа в Карачи, Пакистан и ще бъде нарязан на скрап. Вече са започнали да го режат, носът бил отрязан. Няма ток, храна и вода за моряците," съобщи шокираната жена. 

Роднините на моряците се надяват да получат информация от агентиращата фирма за това каква ще е съдбата на съпрузите им, които нямат в себе си средства, за да се приберат от Пакистан.

#Пакистан #моряци #Бургас #„Ви Шипс" #храна #вода #електричество #Карачи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници