Българите в Украйна избраха Станишев за Човек на годината

Българите в Украйна избраха Станишев за Човек на годината
Заради големия си принос в укрепването на икономическите и културни връзки между Украйна и България Сергей Станишев беше избран за „Човек на годината" за 2012 г. от Асоциацията на българите в Украйна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев бе избран за „Човек на годината" за 2012 г. от Асоциацията на българите в Украйна.

Лидерът на социалистите беше номиниран заради големия си принос в укрепването на икономическите и културни връзки между Украйна и България, както и заради личната си подкрепа за културно-образователния процес на младото поколение бесарабски българи, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Това е признание не само към мен, а и към всички онези, които години наред ревниво работеха за съхраняване на историческата памет и традиции на бесарабските българи," заяви Сергей Станишев по повод наградата.

Той изтъкна, че поколения наред българи, които живеят в Украйна, пазят спомена за непреходния смисъл на общата история, култура и религия.

„Това доказва още веднъж, че ние с вас сме призвани да продължим очертания път на взаимно уважение и сътрудничество във века на все по-засилващата се интеграция и глобализация," добави лидерът на БСП.

Наградата „Човек на годината" е учредена от българите в Украйна през 2002 г. Целта й е да стимулира и поощрява инициативите и действията по запазването на историческите ценности, да съдейства за развитие на националния език, култура и традиции на българите в Украйна.

Акцент се поставя върху техните културни, етнически, социално-икономически интереси, както и върху развитието на дружески и делови връзки между Украйна и България.

#Сергей Станишев #председател на БСП #президент на ПЕС #Човек на годината #България #Украйна #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници