Правителствата на България и Гърция с второ съвместно заседание

Правителствата на България и Гърция с второ съвместно заседание
Премиерът Бойко Борисов води в Атина 11 министри за съвместно правителствено заседание с кабинета на Андонис Самарас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителствата на България и Гърция ще проведат второ съвместно заседание на 17 декември.

Съветът за сътрудничество на високо равнище ще заседава в гръцката столица Атина, съобщиха от правителствената информационна служба.

По време на заседанието ще бъдат подписани и приети двустранни документи в областта на образованието, науката и културата, земеделието, спорта, туризма, външните работи, в областта на информационните технологии, както и съвместна декларация на двете правителства.

По време на посещението в Гърция министър-председателят Бойко Борисов ще проведе срещи със своя колега Андонис Самарас и с президента Каролос Папуляс. Теми на разговорите ще бъдат сътрудничеството в рамките на ЕС и в региона и развитието на съвместните инфраструктурни проекти.

В ръководената от премиера Бойко Борисов правителствена делегация са включени министрите Николай Младенов, Лиляна Павлова, Тотю Младенов, Аню Ангелов, Сергей Игнатов, Десислава Атанасова, Вежди Рашидов, Мирослав Найденов, Ивайло Московски, Делян Добрев, Свилен Нейков.

#България #Гърция #Бойко Борисов #премиер на България #Андонис Самарас #премиер на Гърция #Каролос Папуляс #президент на Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници