АББ отваря четвърти завод в България, добавя 600 работни места

АББ отваря четвърти завод в България, добавя 600 работни места
Производствената база ще бъде построена върху обща площ от около 15000 кв. м. , като по план трябва да бъде пусната в действие до края на 2013 г. Снимка: Архив
A A+ A++ A

Концернът АББ, произвеждащ  оборудване за електропреносната мрежа и промишлеността, инвестира около 23 млн. долара в нова фабрика в България, съобщиха от АББ.

Новият завод на зелено ще бъде четвъртото предприятие на АББ в България, който се намира в района на Пловдив и ще осигурява продукти за ниско и средно напрежение.

Предприятието ще разкрие 600 нови работни места, като с това общият брой на служителите на АББ в България ще достигне 1800.

Целта на новото предприятие е да поддържа силния растеж на АББ в производството на енергетично и автоматизирано оборудване и да посреща бъдещото търсене на тези продукти в Европа.

Производствената база ще бъде построена върху обща площ от около 15000 кв. м. , като по план трябва да бъде пусната в действие до края на 2013 г.

Това е втората мащабна инвестиция на АББ в района на Пловдив, като първият завод бе построен през 2009 г., където в момента работят над 700 души.

„Радваме се, че продължаваме развитието на АББ в България и внасяме международен опит и нови работни места в региона“, сподели мениджърът на АББ за България Питър Симон.

Официалната церемония за първата копка по строежа на новия завод ще се състои на 6 декември 2012 г., в присъствието на президента на България Росен Плевнелиев.

АББ функционира в България чрез три компании в пет различни локации. Трите производствени бази на концерна са разположени в Петрич, Севлиево и Раковски.

ABB е лидер в технологиите за производство на енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови и промишлени клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда.

Концернът АББ има свои компании в над 100 страни в света и повече от 14 5000 служители.



#АББ #завод #работни места #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници