АП: Обама поиска от Борисов информация за атентата в Бургас

АП: Обама поиска от Борисов информация за атентата в Бургас
Стопанинът на Белия дом благодари на България за нейния принос и жертви в ръководената от САЩ мисия в Афганистан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Барак Обама поиска да бъде информиран за разследването на атентата в Бургас, съобщи американската агенция „Асошиейтед прес“ след срещата с българския премиер Бойко Борисов.

Държавният глава препоръча на своя гост да се възползва от възможността да разгледа Вашингтон.

Стопанинът на Белия дом благодари на България за нейния принос и жертви в ръководената от САЩ мисия в Афганистан, отбеляза още АП.

Обама заяви това в Овалния кабинет в присъствието на българския премиер Бойко Борисов преди тяхната среща на четири очи.

Президентът заяви, че двамата лидери ще обсъдят плановете за преход в Афганистан, където мисията на НАТО трябва да приключи през следващата година.

Барак Обама също така очаква да получи актуална информация за българското разследване на терористичното нападение през юли срещу израелски туристи, при което загинаха петима от тях.

На фона на нетипично топлите дни за сезона във Вашингтон Обама препоръча на Борисов да се възползва от хубавото време и да разгледа забележителностите на американската столица.

#САЩ #Белия дом #Барак Обама #Президент на САЩ #Бойко Борисов #премиер на България #НАТО #Афганистан #Вашингтон #атентат #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници