Официалният блог на Белия дом отрази подробно срещата Обама–Борисов

Официалният блог на Белия дом отрази подробно срещата Обама–Борисов
Официалният блог на Белия дом отрази подробно срещата между премиера на България Бойко Борисов и президента на САЩ Барак Обама. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Официалният блог на Белия дом отрази подробно срещата между премиера на България Бойко Борисов и президента на САЩ Барак Обама.

На блога е качена стенограма от целите изказвания на двамата държавни ръководители пред медиите преди началото на срещата, предаде БГНЕС.

Посетителите на сайта могат също така да видят видео и снимки от 10-минутното експозе на двамата, като с отразяването на срещата се е заела директорката по дигитално съдържание на офиса за дигитална стратегия на Белия дом Меган Слак.

„В самото начало искам да кажа, че България се е доказала като един от най-добрите партньори на НАТО. Между нашите две страни има много строга връзка, включително много българи-американци в моя роден град Чикаго“, откри срещата американският президент.

„Позволете ми да ви поздравя, че отново успяхте да спечелите доверието на американския народ. Вие сте от Чикаго - това е един от най-големите български градове - над 15 000 българи живеят там. Всички в България се трогнаха от това, че вие лично се обадихте да изкажете съболезнования за българския гражданин и израелските туристи, които загинаха в Сарафово“, бе началото на встъпителното изказване на Бойко Борисов.

#блог #Барак Обама #Президент на САЩ #Бойко Борисов #премиер на България #атентат #Бургас #Сарафово #Белия дом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници