Борисов пред Обама: България не знае поръчителя на атентата в Бургас

Борисов пред Обама: България не знае поръчителя на атентата в Бургас
Атентатът в Сарафово от 18 юли бе една от темите, които премиерът Бойко Борисов и президентът Барак Обама обсъдиха на срещата си в Белия дом. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Все още не можем да посочим поръчителя на атентата в Сарафово, заяви премиерът на България Бойко Борисов пред журналисти след края на срещата си с президента на САЩ Барак Обама в Белия дом в понеделник.

Министър-председателят посочи, че в момента българските, както и екипи от други служби по света уточняват какви хора и как са влизали в България и какво са правили, цитиран от кореспондент на Радио „Фокус“.

„Не можем да посочим в момента поръчителя на този гнусен атентат срещу невинни хора, защото ни трябват още брънки във веригата, но след днешната среща и американските служби ще работят по-активно, защото с президента Барак Обама се убедихме, че не може да имаме истинското лице на даден човек, неговите пръстови отпечатъци и ДНК-профил и толкова могъщи служби, които работят в момента по този атентат, още да не са открили този човек от коя държава е, кои са неговите близки“, заяви Борисов относно разследването на атентата в Бургас, при който бяха убити 5 израелци и един българин на 18 юли 2012 г.

Министър-председателят Борисов подчерта, че становището, с което е съгласен и американският президент, е, че трябва да се съберат достатъчно доказателства, за да са силни в съда.

#Бойко Борисов #Барак Обама #Президент на САЩ #САЩ #министър-председател на България #атентат #Бургас #Сарафово #Трагедия в Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници