Слабо земетресение в устието на Камчия

Слабо земетресение в устието на Камчия
Епицентърът на труса, станал в 22:13 ч., е бил в устието на река Камчия, а дълбочината му е около 4 км. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Слабо земетресение с магнитуд 2.6 по Рихтер е регистрирано е неделя вечерта близо до Старо Оряхово, заяви Емил Ботев, ръководител на департамент по „Сеизмология“ в Националния институт по геофизика, геодезия и география на БАН.

Епицентърът на труса, станал в 22:13 ч., е бил в устието на река Камчия, а дълбочината му е около 4 км, каза Ботев за Информационна агенция „Фокус“.

По думите на учения 21 сеизмични станции на територията на България са отчели силата на земетресението.

Европейският средиземноморски сеизмологичен център отчита труса от станции в Турция, Румъния и няколко български сеизмични станции и определя епицентъра на 10 км по-далеч в Черно море, отбеляза експертът.

Емил Ботев посочи, че земетресението е проучвано в неделя вечерта с помощта на „Пожарна безопасност и защита на населението“ и няма данни да е усетено от населението.

#земетресение #трус #Камчия #Старо Оряхово #Емил Ботев #Рихтер #Националния институт по геофизика #геодезия и география #БАН #България #Европейският средиземноморски сеизмологичен център #Турция #Румъния #Пожарна безопасност и защита на населението

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници