Божидар Димитров не спира с обидите към Македония, пише „Утрински весник“

Божидар Димитров не спира с обидите към Македония, пише „Утрински весник“
Питам се - колко време още червеното знаме с вентилатора ще се вее на „Деве баир“ и кога там ще се развее едно друго червено знаме, само че с албанския орел?, цитира „Утрински весник“ директора на НИМ Божидар Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Божидар Димитров непрекъснато отправя обиди към Македония, коментира македонският „Утрински весник“ в своя брой от четвъртък.

„Поставянето на новият пилон на ГКПП „Деве баир“, който трябва да бъде най-големият досега, провокира дежурния критик на Македония да се огласи в софийските медии“, пише скопският всекидневник, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

„Фактът, че ще бъде издигнат по-висок пилон с тяхното национално знаме, е свидетелство за малоценност или както го наричат там, „Б-комплекс“ – българския комплекс на скопияни“, заяви директорът на Националния исторически музей.

По думите му фактът, че Македония ще издигне 20 метра по-висок пилон от българския, не означава, че ще стане по-голяма и по-силна от България.

„Питам се - колко време още червеното знаме с вентилатора ще се вее на „Деве баир“ и кога там ще се развее едно друго червено знаме, само че с албанския орел? Като е толкова смел г-н Груевски, нека да вдигне 75-метров пилон с македонското знаме отгоре в Дебър или в Тетово, или в Гостивар, или в Кичево, или в циганската махала „Возка“ в Охрид“, продължава цитата на Божидар Димитров в „Утрински вестник“.

#ГКПП #Национален исторически музей #НИМ #Божидар Димитров #България #Македония

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници