Лавров: Русия е подготвена, ако Западът иска да се бие на страната на Украйна

Лавров: Русия е подготвена, ако Западът иска да се бие на страната на Украйна
A A+ A++ A

Ако Западът иска да се бие на фронта за Украйна, Русия е подготвена за това, каза руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

"Това е тяхно право – ако искат да са на бойното поле, ще бъдат на бойното поле", беше цитиран да казва Лавров от държавната агенция РИА новости.

Русия засили предупрежденията за опасностите от директна конфронтация с НАТО, след като френският президент Еманюел Макрон не изключи възможността западни военни части да бъдат изпратени в Украйна в някакъв момент.

Миналата седмица Кремъл каза, че изпращането на войски на НАТО в Украйна може да бъде изключително опасно. Президентът Владимир Путин посочи, че това може да доведе до Трета световна война.

Лавров, който в продължение на две десетилетия заемаше поста на външен министър, говори по време на парламентарно изслушване за номинацията му в новото правителство, което трябва да бъде сформирано, след като Путин спечели нов шестгодишен мандат.
РИА цитира Лавров да казва още, че мирните преговори за Украйна, които ще бъдат проведени в Швейцария следващия месец без участието на Русия се равняват на ултиматум към Москва.

Той сравни ситуацията с „порицание за ученик“, чиято съдба се решава от учителите, докато той не е в стаята, посочва агенцията.

„Не можете да говорите така с никого, особено с нас“, каза Лавров. „Конференцията... се свежда до повторното поставяне на ултиматум на Русия“, посочи той.

#Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?