Гърми скандал! Часове преди Евровизия дисквалифицираха Нидерландия

Гърми скандал! Часове преди Евровизия  дисквалифицираха Нидерландия

ФБ/Евровизия

A A+ A++ A

"Евровизия" дисквалифицира участника от Нидерландия Джуст Клайн часове преди финала на музикалното състезание. Не се съобщават много подробности, само че е имало инцидент със служителка от конкурса, който шведската полиция разследва.

"Бихме искали да уточним, че противно на някои съобщения в медиите и спекулации в социалните мрежи, този инцидент не е свързан с друг изпълнител или член на делегацията", се казва в официалната позиция на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU).

Часове по-рано някои шведски медии съобщиха, че въпросният инцидент може да е свързан с пресконференцията, дадена след полуфинала в четвъртък. Тогава 10-те финалисти, сред които Нидерландия и Израел, отговаряха на журналистически въпроси. Към края на конференцията Еден Голан беше попитана от полското радио "Newsletter" дали смята, че с присъствието си на събитието създава риск за сигурността на другите участници.

ФБ/Евровизия

Модераторът на събитието, шведският водещ Йован Радомир, каза на младото момиче, че не е длъжна да отговаря на въпроса, ако не иска.

Тогава Клайн извика силно: "Защо не?".

От позицията на EBU става ясно, че Клайен е проявил непозволено поведение спрямо член на екипа в нарушение на правилата на конкурса, но не се дават повече подробности.

"Поддържаме политика на нулева толерантност към неподходящо поведение по време на нашето събитие и се ангажираме да осигурим безопасна и сигурна работна среда за всички служители на конкурса", казват от EBU.

Нидерландската обществена телевизия (Avrotros) също излезе с официално изявление, в което изразяват своя "шок" от решението.

"Взехме под внимание дисквалификацията от страна на EBU. Намираме дисквалификацията за непропорционална и сме шокирани от решението", гласи позицията им, в която се добавя още, че на по-късен етап ще коментират случилото се детайлно.

Финалът ще продължи с 25 участници тази вечер.

#"Евровизия" #Нидерландия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите