Посланик Камиса-Раз: Търпението на Израел към ХАМАС се изчерпва

Посланик Камиса-Раз: Търпението на Израел към ХАМАС се изчерпва
Вече има трима убити израелски граждани и много ранени деца. Търпението има предел, категоричен е Шаул Камиса-Раз. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Търпението на Израел към палестинската групировка ХАМАС се изчерпва, заяви посланикът на Израел в България Шаул Камиса-Раз на специална пресконференция в София.

„В сряда Израел започна операция „Отбранителен стълб" - активни военни действия срещу военните фактори, оглавявани от ХАМАС и нейните подразделяния в Ивицата Газа," съобщи дипломатът, цитиран от БГНЕС.

През последните 24 часа Израел извърши десетки въздушни нападения срещу Ивицата Газа.

Атаките отнеха живота на 15 палестинци, в това число най-малко на 7 бунтовници от ХАМАС.

Междувременно палестинци изстреляха над 200 ракети на израелска земя, в резултат на което загинаха трима души.

По думите на Шаул Камиса-Раз, Израел няма никакво намерение да се връща в Ивицата Газа, но ако се наложи, ще влезе със сухопътни части.

„Израел беше максимално търпелив и въздържан от военните провокации и обстрели, които идват от Газа срещу мирното население в градовете на Южен Израел. Затворени са училищата, детските градини, хората са по скривалищата от воя на сирените. Вече има трима убити израелски граждани и много ранени деца. Търпението има предел," категоричен е Шаул Камиса-Раз.

Трима израелци бяха убити сутринта в четвъртък при ракетно нападение срещу град Кириат Малачи, близо до ивицата Газа в Южен Израел.

Телевизията излъчи кадри от опустошен апартамент на последния етаж на жилищен блок, който е пострадал най-тежко от ракетното нападение.

Полицията съобщи, че залп от ракети от Ивицата Газа е паднал в Южен Израел, в градовете Ашдод, Ашкелон, Ган Явне, Кириат Гат и Беершева, столица на пустинята Негев, на 40 км в палестинска територия.

Ракетните нападения са извършени във втория ден от израелската военна операция „Отбранителен стълб" срещу въоръжени групировки в ивицата Газа.

Тя започна в сряда с елиминирането на Ахмад Джабари, лидер на военните операции на палестинското движение ХАМАС, което обеща масивен отговор.

#Хамас #Шаул Камиса-Раз #посланик на Израел #Израел #Ивицата Газа #операция „Отбранителен стълб"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници