НАП погна Миро Дзвера! Мъжът-бияч на Мара Отварачката въртял афери с ДДС?

НАП погна Миро Дзвера! Мъжът-бияч на Мара Отварачката въртял афери с ДДС?

Фейсбук

A A+ A++ A

Съпругът на певицата Мара Отварачката Мирослав Соколов, по-известен като Миро Дзвера, е затънал в заеми, твърдят източници на „Уикенд”, които също са завлечени от него. „Потънал е в дългове към цяла София” – категорични са те.

Справка в сайта на НАП показва, че от края на март тази година Мирослав Соколов е включен в списъка на длъжниците заради неплатени 15 203 лева ДДС. „О, това е само капка в морето” – смеят се източниците ни и добавят, че дълговете на Дзвера са за поне 500 бона!

Те обясняват, че Миро и баща му Румен са стари тарикати и майстори на врътките с ДДС. „Навремето баща му пълнеше цели багажници с пари от ДДС, но ченгетата го усетиха и го „приземиха” с няколко дела” – уточняват запознати.

Миро усвоил до тънкости занаята да се точи ДДС от държавата при продажбата на коли. Схемата включва куха фирма, която внася скъпи автомобили от Германия като втора употреба. По закон така не се дължи ДДС, но след това колата се продава на клиент и трябва да се плати 20% данък. Потърпевши казват, че когато разписват сделката, Дзвера им обяснява, че всичко е платено и няма защо да се занимават с данъци. След това обаче нещата се оказват далеч по-драматични. Щастливите собственици на лъскавите возила само след няколко месеца са сюрпризирани с писма от НАП, че трябва да платят 60-70 хил. лева, тоест да си внесат 20 % данък за новите коли. Повечето купувачи са в шах и отговорят на данъчните, че когато са правили сделката, документите били изрядни и няма как да дължат ДДС. Докато се установи кой прав, кой крив, от НАП почват ревизия и веднъж попаднала в радара им фирмата-вносител няма как да продължи да върти схемите. Нужна е нова и непозната компания с чисто досие, която да продължи бизнеса.

Търговският регистър показва, че само през последните месеци Миро Дзвера е изкупил голям брой фирми. Преди това те са регистрирани от разни маргинали, които набързо му ги прехвърлят. Така схемата с кухите структури работи на пълни обороти и се захранва със свежа фирмена „кръв”. На свой ред Миро Дзвера бързо се отървава от проблемните фирми, които се прехвърлят на други „собственици”, най-вече от малцинствата.

Въпреки големия алъш-вериш, както ни уверяват запознати, парите не достигат на скандалната двойка, поради големите й харчове. Чалга-дива като Мария, която постоянно се фука с поредната си баровска кола, трябва да поддържа и достоен за ранга й на звезда стандарт. Джобовете на Миро обаче са изпразнени. Затова червеното ламборгини на Отварачката с регистрационния номер „СВ 2М2М2М”, сам по себе си струващ много пари, в момента се предлага за продажба. „Дали обаче му е платено ДДС-то и струва ли си човек да рискува” – питат се заинтригувани от офертата скептици.

Не било толкова отдавна времето, казват източниците ни, когато Дзвера направил добра сделка с партньора си Йосиф Новосад, месарски бос, близък до ГЕРБ и също тънък познавач на ДДС-потайностите и печеленето на уредени обществени поръчки. Продал му някаква земя, която по-рано била на баща му и чичо му. За нея взел добри пари, над 600 000 евро. Поне така се разчуло из София. С пачките Дзвера наел охрана, накупил и скъпи подаръци за Мария, включително и въпросното червено ламборгини и парите свършили. Затова сега е подкарал на заеми.

Досега не се е чуло Дзвера да се е намърдал в партия, но баща му Румен Соколов е правил три опита да се внедри в политиката, където както знаем са и големите пари. Два пъти се е явявал на избори от името на забравената вече НФСБ на Валери Симеонов, а последно се е пробвал от „Републиканци за България” на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Първата жена на Миро Дзвера – гъркинята Вая също е изкушена от политиката. През 2013 г. тя е в листите на „Ред, законност и справедливост” на Яне Янев. Представена е със средно специално образование и собствен бизнес в областта на търговията.

#Миро Дзвера #Мара Отварачката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници