Борисов за задръстванията в Братислава: Ако в София е така, ще стане революция

Борисов за задръстванията в Братислава: Ако в София е така, ще стане революция
При откриването на Шестата кооперативна борса в Нитра, Словакия, Бойко Борисов отбеляза, че Словакия е направила много през последните години, но огромно задръстване на път от Братислава за Нитра е аргумент за изграждане на инфраструктура. ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Километричните задръствания на излизане от Братислава в посока Нитра дадоха аргументи на премиера Бойко Борисов за необходимостта от продължаване на кохезионната политика за страни като Словакия и България.

„Видяхте какви огромни задръствания има. Това, което е в Братислава, ако е в София, ще стане революция. Километри задръствания, няма метро и още не са го почнали. Така че – софиянци и българите ще ни оценят. Някой път става по-късно, но когато попътуват и видят, ще разберат, че сме направили неща, които се постигат действително много трудно и струват милиарди“, каза Борисов пред български журналисти в Нитра, където откри VІ кооперативна борса, на която България е партньор, предаде Информационна агенция „Фокус“.

На откриването на форума Борисов подчерта пред присъстващите, че заедно със словашкия премиер Роберт Фицо заминават за Брюксел, за да участват следобед в срещата „Приятели на кохезията“.

Основните теми там ще бъдат свързани с бюджета на ЕС за следващата 2013 година, както и с необходимостта кохезионната политика (политиката на сближаване) да продължи.

В словото си при откриването Борисов отбеляза, че Словакия е направила много през последните години, но огромно задръстване като това на път от Братислава за Нитра е аргумент за изграждане на инфраструктура.

Словашкият град Нитра се намира на около 90 километра от столицата Братислава. До него се достига по магистрала.

На изхода на словашката столица обаче за влизане в града във вторник сутрин се беше образувало километрично задръстване, в което автомобилите се придвижваха много бавно.

Кортежът на българския и словашкия премиер пътуваше в обратна посока, покрай огромното струпване на автомобили и камиони.

#Бойко Борисов #премиер #Братислава #Словакия #България #София #задръствания #ЕС #Нитра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници