НА ЖИВО: БСП скочи срещу военната помощ за Украйна, поиска изслушване на министъра на отбраната

НА ЖИВО: БСП скочи срещу военната помощ за Украйна, поиска изслушване на министъра на отбраната

фейсбук

A A+ A++ A

От парламентарната група на БСП поискаха министъра на отбраната Тодор Тагарев днес да бъде изслушан в Народното събрание заради информации в публичното пространство, че България ще изпрати медицински кадри в конфликта в Украйна.

От трибуната на парламента Борислав Гуцанов осъди решението на правителството Денков да включи страната ни в общата европейска инициатива за предоставяне на 1 млн. боеприпаси и снаряди за Украйна.

Това нормално ли е?! Инициатива за мир, която ще купува снаряди и ще убива хора? Всичко, за което предупреждавахме от БСП, вече е факт – коалицията на омертата се оказа и коалиция на войната. Не снаряди, а мирни преговори и диалог са ключът за решаването на военния конфликт в Украйна, посочи още социалистът.

Вчера стана ясно, че ЕС е готов да предложи втори пакет помощ за Украйна в размер на 50 млрд. евро. Българското правителство се готви също да предостави помощ, без тази тема да е била дискутирана в Народното събрание. Ако България се включи към тази помощ, това означава, че всеки гражданин на ЕС ще дава по 27 евро на ден за патрони, снаряди и бомби. Това ще струва милиони евро от бюджета на България. Не сме убедени, че българските граждани ще бъдат съгласни с това, дори смятаме, че ще има сериозен отпор, предупреди Гуцанов.


#бг евродепутати #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници