Правителството назначи нов зам.-министър на образованието

Правителството назначи нов зам.-министър на образованието

Министерски съвет

A A+ A++ A

Проф. Генка Петрова-Ташкова е назначена за заместник-министър на образованието и науката, съобщиха от правителствената пресслужба.

Заема тази длъжност за четвърти път, като преди това е била на поста в две служебни и в едно редовно правителство. От 2008 до 2016 г. е заместник-ректор по научната дейност на Медицинския университет в София.

В продължение на два мандата е ръководила катедра „Организация и икономика на фармацията“ във Фармацевтичния факултет на МУ-София. Външен експерт е в Международната организация по фармакоикономика и проучвания на резултатите от здравната терапия.

Гост-лектор в Института по бизнес управление на Университета в Нант, Франция, в Белградския университет, Сърбия, в Сараевския университет и Университета в Баня лука, Босна и Херцеговина, както и в Университета „Карол Давила“ в Букурещ.

През 2010 г. е сред основателите на Българската асоциация за лекарствена информация. Има над 400 публикации в реферирани и индексирани списания и 15 монографии и учебници, четири от тях извън България.

#министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници