До 2015 г. ще заработи център за ранно предупреждение за наводнения, обеща Караджова

До 2015 г. ще заработи център за ранно предупреждение за наводнения, обеща Караджова
В момента се подготвя нов закон за ВиК сектора, който ще реши редица проблеми, включително и това кой да контролира и да носи отговорност при критични ситуации, каза още Караджова. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

До 2015 г. ще заработи национален център за ранно предупреждение за наводнения, който ще дава информация в реално време и ще позволи да се действа превантивно поне пет дни по-рано, каза министърът на околната среда и водите Нона Караджова.

Караджова посочи, че причина за наводненията при поройни дъждове е липсата на ефективна отводнителна система в много от градските района у нас, предаде БГНЕС.

В момента се подготвя нов закон за ВиК сектора, който ще реши редица проблеми, включително и това кой да контролира и да носи отговорност при критични ситуации, каза още Караджова.

Окрупняването на ВиК съоръженията няма да доведе до съкращения в ресора и няма да повиши цената на водата. Напротив, мярката ще доведе до намаляване на по-високите такси за вода, които сега плащат хората в малките населени места, подчерта екоминистърът.

Във вторник бе обявен жълт код за поройни дъждове в областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол и Хасково.

#министър на околната среда и водите #Нона Караджова #ВиК #наводнения #порой #дъждове #отводнителна система #код #жълт код

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници