Гечев: Продължаването на бюджета за 2022 г. означава замразяване на доходите

Гечев: Продължаването на бюджета за 2022 г. означава замразяване на доходите
A A+ A++ A

Разчитам посланието на Асен Василев, че ПП искат да отидем на избори. Така Румен Гечев от БСП отговори на Асен Василев. В четвъртък вечерта съпредседателят на ПП заяви в интервю за националната телевизия, че БСП не е техен потенциален партньор, съобщи NOVA.

„Нещо се е случило в „Промяната” към края на деня. През деня говорих с колеги и ставаше дума за това, че трите партии от предишната коалиция трябва да правим всичко възможно да се държим в пакет – ПП, БСП, ДБ, тъй като това би помогнало в хода на преговорите и с другите партии”, заяви Гечев.

Сега разчитал думите на Асен Василев като послание. „Ако това е мнението на ПП, те не искат да се състави правителство, а да отидем на избори. Само с ДБ няма как да формират правителство”, каза Гечев.

Той отхвърли възможността БСП да подкрепи кабинет с третия мандат, в който участва ГЕРБ, ДПС или „Възраждане”.

От БСП щели да продължат да полагат усилия сега, тъй като най-важната задача на този парламент е да приеме бюджет за 2023 г.

„Продължаването на бюджета за 2022 г. означава замразяване на доходите, на пенсиите, на покупателната способност. При инфлацията, която се очаква, общините и държавните институции няма как да издържат така”, заяви Гечев.

#Гечев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите