Заради мелето с поршето: Отстраниха от МВР полицайката Любка Гечева

Заради мелето с поршето: Отстраниха от МВР полицайката Любка Гечева
Фейсбук
A A+ A++ A

Отстраниха от работа полицайката Любка Гечева заради катастрофата на Околовръстното. Това съобщава Lupa, позовавайки се на служители на МВР, пожелали анонимност.

Заедно с нея е махнат и нейният колега, с когото е била на смяна по време на катастрофата на 25 септември. Твърденията на адвокат Ива Борисова, че нейният клиент Димитър Любенов е наел шофьор на „Дринк енд драйв” да управлява поршето му, не могат да се докажат. По думите на защитничката след проверка полицаи са позволили на клиента й да кара автомобила си като са получили подкуп от 200 лв.

„На камерите в района се вижда единствено патрулката, но не и извършената от служителите на МВР проверка. На тях може да се държи сметка единствено, че не са оказали помощ на пострадалите французи”, коментират пред медията столични криминалисти.

Те обясниха, че полицайката, която успокоявала Димитър Любенов след катастрофата, не е Любка Гечева. Тя е от Четвърто районно управление.

От прокуратурата първоначално отказаха да арестуват Гечева и нейния колега, тъй като не са извършени следствени действия. Впоследствие бе образувано досъсебно производство срещу двамата. Те не са задържани, защото няма доказателства за извършени от тях престъпления.

За Любка Гечева е известно, че е била разследвана от МВР за контакта си с наркодилъра Йонко Иванов. Тя е била командирована в Слънчев бряг, когато мъжът е арестуван там с пико, а впоследствие осъден на година и четири месеца затвор. Иванов бе задържан през август 2018 г. в курорта. Вечерта Йонко публикувал свои снимки във фейсбук с полицайката. Тя не е писала докладни записки за контакта си с криминален контингент, макар да е длъжна по закон. Йонко парадирал из курорта, че полицайка му е гръб и го пази. Не е споменавал обаче, че става дума конкретно за Гечева.


#катастрофа #Порше #МВР #Отстраниха #полицайка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »